En hund er for hele familien

Mange danske familier vælger hvert år at anskaffe sig et nyt firbenet familiemedlem – af typen som har en logrende hale og en våd snude, og som siger vov. En hund kan bringe mange glade stunder ind i familiens liv, og give lykkelige minder for livet.

Desværre går det ikke altid lige godt – og dette skyldes som oftest, at de ansvarlige voksne i familien ikke har gjort deres forarbejde lige godt. Det kræver nemlig en del at have hund. Og selv om ungerne sværger og lover, at de nok skal lufte hunden og sørge for at fodre den, hænger ansvaret i sidste ende på mor og far. Derfor er det en rigtig god idé at forberede hundens ankomst førend den overhovedet er bestilt.

Hvordan forbereder jeg mine børn på det at have hund?

Hvis ungerne plager om en hund, bør du forklare dem hvad dette indebærer – på en måde, de kan forstå. Der er mange måder hvorpå dette kan gøres. Du kan for eksempel bede dem stå tyve minutter tidligere op om morgenen og gå en tur – hver dag, uanset om det regner eller sner. En hund skal nemlig luftes hver morgen, hvis den ikke skal have et uheld i løbet af dagen. Samme tur skal gås hver eftermiddag efter skoletid – og igen inden sengetid.

Kan dine børn klare denne rutine uafbrudt i tre uger, kan en hund komme på tale. Dernæst skal du bede børnene om at lægge deres legetøj og sko på plads i lukkede beholdere når de ikke længere bruger disse ting. Ellers smider du dem ud. Hunde ynder nemlig at gnave i disse ting – og har hunden først haft fat i et par sko eller et stykke legetøj, kan det kasseres med det samme.

Du kan få flere tips til forberedelse på livet med hund på https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/