Hvordan påvirker den røde farve humøret?

13 oktober 2020 Camilla Skøtt

Rød er en farve, der går igen mange steder, og den leder tankerne hen på forskellige ting alt efter, hvor du ser den. Men hvis man tyer til farvepsykologi, hvordan påvirker den røde farve så vores sind og humør?

Farver er et spændende felt rent psykologisk, og hvis du har lyst, er der virkelig meget stof at dykke ned i. Til en start har vi valgt at kigge på farven rød, fordi den er så intens – og vi har spurgt en maler, om han kan fortælle os lidt mere om den (læs mere om maleren her: https://www.lhvmaler.dk/maler-i-hobro/).

Svaret er ret komplekst, så først kigger vi på den rene røde farve, og derefter tager vi et kig på nogle af de nuancer, farven også kommer i.

Rød i sig selv øger din entusiasme, og den stimulerer din energi. Det er desuden videnskabeligt bevist, at farven rød kan få blodtrykket til at stige, give hjertebanken og forhøjet puls – ikke så mærkeligt at vi kvinder kommer den på læberne. Derudover opfordrer den røde farve til handling, ligesom den øger din selvtillid, giver en følelse af sikkerhed og beskytter dig mod frygt og angst.

Hvad med lys rød, pink og mørkerød?

Rød kommer i mange nuancer, så hvordan påvirker de andre os? 

Lys rød symboliserer glæde, seksualitet, lidenskab, følsomhed og kærlighed, men det må ikke forveksles med lyserød og da slet ikke med pink, der signalerer romantik og venskab, ligesom pink fremhæver de kvindelige kvaliteter.

Mørkerød leder tankerne hen på energi og viljestyrke, ligesom der ikke er langt til raseri, vrede, lederskab og faktisk heller ikke til ondskab. 

Kort og godt kan der læses mange tanker ind i farverne, og hvis du vil bruge den røde i dit hjem, kan du med fordel overveje, om det skal være den klare af slagsen, eller om du hellere vil gå med en mere dæmpet version.

Flere Nyheder