Sådan skal du opbevare dine smykker, så de holder længst muligt

31 august 2021 Kamilla Sonne

Tænker du over, hvordan du opbevarer dine smykker? Smykker er for mange en utroligt vigtig del af deres garderobe og identitet, ligesom de har stor sentimentalværdi.

Især hvis det er arvestykker eller betydningsfulde smykker som forlovelses- og vielsesringe, vil smykkerne have en helt særlig plads i hjertet.

Derfor er det værd at tænke over, hvordan man opbevarer smykkerne, når man ikke har dem på. Det kan nemlig have afgørende indflydelse på, hvor længe de holder og bevarer deres smukke udseende.

Hvis de bliver opbevaret rigtigt, kan smykker i god kvalitet nemlig holde sig utroligt længe – gerne flere generationer. Men opbevarer man smykkerne forkert, risikerer man misfarvninger og skader i form af stød og ridser.

Den perfekte opbevaring af smykker

Du har sikkert hørt og set om smykkeskrin før – og det er ikke uden grund. Hvis man vil opbevare sine smykker på den bedst mulige vis, bør det nemlig være i en lukket kasse.

Det beskytter nemlig stenene og metallerne mod sollys og ilt, som ellers kan skabe misfarvninger på smykkerne.

Hvis det er muligt, er det en god idé at holde smykkerne adskilt, fx ved at lægge dem i hver deres plast- eller stofpose. Ellers risikerer man nemlig, at de får lavet skader på hinanden.

Hvis man gerne vil have smykkerne fremme, er det bedst at hænge dem op på et smykketræ og sørge for, at de ikke rammer hinanden.

Pas godt på dine smykker – det er det værd

Det kan måske virke som en besværlig måde at opbevare dem på, men over lang tid er det noget, der virkelig gør en forskel.

Især hvis man er glad for dyre smykker, giver det rigtig god mening at gøre en ekstra indsats for at bevare dem længst muligt.

Ud over at opbevare dem rigtigt er det også en god idé jævnligt at få dem renset for skidt og snavs.

Flere Nyheder