Skal du anlægge ny have? Tænk bedkanter ind fra start af

Når du skal anlægge en ny have, kræver det selvfølgelig, at du tænker dig grundigt om. Du skal have en have, der kommer til at passe til dit ambitionsniveau i forhold til en have. Hvis du ikke er så vild med havearbejde, skal du passe på med ikke at komme til at skabe en have, der kræver alt for meget pasning. 

Måske tror du, at det vil kræve for meget af dig, hvis du skal have mange bede i haven. Det er dog ikke sikkert. Hvis du sørger for at sætte bedkanter rundt om dine bede fra start af, vil kanterne på bedene blive ved med at stå skarpt, og din have vil derfor blive ved med at se flot ud. 

Et af de steder, hvor du har mulighed for at købe bedkanter, er på webshoppen lyngeshop.dk. De har et stort udvalg af forskellige former for bedkanter, og du kan derfor eksperimentere med at give dine bede forskellige former. Det kan give noget mere dynamik til haven. Se mere på https://www.lyngeshop.dk/graeskant 

Sørg for at vælge planter, der ikke kræver meget pasning 

Når du har bestemt dig for, at du gerne vil have bede i din have, skal du til at overveje, hvad du gerne vil have i dine bede. Hvis du ikke er så vild med havearbejde, handler det om, at du vælger noget, der ikke kræver så meget pasning. Typisk er det en god ide, at du vælger nogle høje planter og så planter noget bunddække under dem. Bunddækket holder ukrudtet væk, så du ikke behøver at rydde det. 

Mange mennesker har opdelt deres have i en blomsterafdeling og en køkkenhave. Du kan dog med fordel kombinere de to, hvis du ønsker det. Det er ikke mindst smart, hvis du har en lille have. Der er flere planter fra køkkenhaven, der kan være gode som bunddække i blomsterhaven.