Værd at vide om robotplæneklippere

Selvom de bestemt findes. Dem der holder af at bruge tid på at slå græs, gør de fleste af os det ikke og vil hellere bruge tiden på andre ting i haven eller blot sidde på terrassen og nyde sommeren. Der bruges mange sommertimer på at slå græs, med mindre at man investere i en robotplæneklipper.

En robotplæneklipper klare græsslåningen, så du har mulighed for at nyde sommeren så snart den er installeret. Samtidig med at du slipper for at slå græsset selv har en robotplæneklipning den fordel at græsses bliver langt pænere. Da græsset bliver slået dagligt vil de små græstotter falde ned i græsplænen og fungere som gødning. Samtidig trives mos og kløver ikke og vil forsvinde fra græsplænen, så der kun er græs tilbage.

Dette skal du vide før du køber en robotplæneklipper

For at en robotplæneklipper virker skal der enten graves eller stikkes ned så den ved hvor der skal klippes. Har du en helt almindelig have vil de fleste robotplæneklippere kunne klare opgaven. Har du en stor have eller er det f.eks. meget kuperet, kan det være nødvendigt at ofre lidt mere på plæneklipperen så den kan klare de ekstra udfordringer. 

De fleste plæneklippere er designet så de kommer tæt på kanterne, men det kan være nødvendigt fra tid til anden at skulle ud og klippe kanterne efter. 

En robotplæneklipper er som udgangspunkt batteridrevet og de kører selv til opladning når de er ved at købe tør for batteri. At de er batteridrevet betyder også, at de ikke larmer når de kører rundt. Begynder det at regne kører de selv tilbage. Mange af dem er installeret med en pin-kode, der sikre dem mod at blive stjålet. 

Du kan selv installere hvor tæt dit græs skal klippes. Det er som regel et sted mellem 15 og 60 mm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *